Spansk Crypto Exchange 2gether ersätter

Spansk Crypto Exchange 2gether ersätter inte alla stulna medel från 2020-hacket

Spanskt kryptovalutautbyte 2gether har meddelat att det inte kommer att kompensera användare för hela mängden bitcoin (BTC) och eter (ETH) som stulits i augusti 2020. Börsen sade att nästan 5 000 av dess kunder kommer att få sina kryptor enligt kompensationsplanen.

Företaget ber 9% av sina användare om mer tid för att samla in de återstående medlen

Enligt tillkännagivandet kommer 91% av användarna att få full kompensation som en del av företagets kapitalrunda för att samla tillräckligt med medel för ändamålet. Kryptoutbytet hävdar att det inte kan betala hela beloppet på grund av de Bitcoin Profit högre priserna som ses i BTC och ETH.

Företaget erbjöd dock några lösningar till de 9% av användarna som berördes av åtgärden:

Företaget har erbjudit dessa användare den bästa lösningen de kan nå med de medel som samlats in i denna omgång – en lösning som innebär att högst 99% av BTC och ETH stulits och inte konverterats ersätts, och åtminstone värdet i euro som förlorades vid cyberattacktiden. Det exkluderar vad som konverterades till kapital eller 2GT-tokens, beroende på det stulna beloppet i varje fall.

Kunder kan välja att antingen acceptera eller avvisa förslaget från 2gether. Om användarna beslutar att avvisa den nämnda lösningen ber utbytet dem att ge företaget „mer tid att försöka återvinna det totala beloppet så snart som möjligt.“

Enligt ett uttalande som skickades till news.Bitcoin.com klargjorde 2gether fortfarande att de „siktar på att ersätta hela beloppet för alla.“

Det spanska kryptoföretaget sa också att det kommer att aktivera en funktion i sin app för att tillåta användare att fortsätta med den erbjudna lösningen. Företaget tillhandahöll dock inte en tidslinje för att erhålla återstående medel för full ersättning.

Per ett nyhetsbrev som skickats via e-post till alla två kunder, samlade kapitalrundan över 1,5 miljoner euro (1,8 miljoner dollar).

Kontrovers på sociala medier efter tillkännagivandet

Tillkännagivandet utlöste emellertid kontroverser mellan kryptobörsens kunder på sociala medier. På Twitter uttryckte en användare sin besvikelse i frågan:

Total besvikelse. När du subtraherar medlen tar du från oss alla lika (ja, inte de som hade BTC och ETH). Nu är det dags att återvända och du bestämmer dig för att hålla käften, ge allt tillbaka till vissa, till andra 60% och till andra mellan 30% och resten betalas på fyra år. Var det här rättvist att göra?

Den 1 augusti 2020 drabbades 2gether av en cyberattack som påverkade flera kryptohandelskonton. Vid den tiden var det belopp som hackarna stal över 1 miljon euro (1,2 miljoner dollar per presstid).