Over 2500 østerrikske selgere kan nå akseptere cryptocurrency-betalinger

Mer enn 2500 selgere i Østerrike kan godta tre typer cryptocurrencies via betalingsprosessoren Salamantex. Selskapet forklarte at systemet ble testet med et antall utvalgte A1 5Gi nettverksbutikker.

Siden utbruddet av Covid-19 har kontaktløse betalinger hatt en tendens til mer enn de noen gang var

Det er en rekke tradisjonelle tjenester som fjerner kontanter fra ligningen, men cryptocururrency gir også de samme endene, bortsett fra at midlene er desentraliserte.

Denne uken kunngjorde den østerrikske betalingsprosessoren Salamantex at 2500 selgere i landet vil være i stand til å støtte tre forskjellige kryptovaluta via systemet. De tre støttede eiendelene inkluderer ethereum ( ETH ) dash ( DASH ) og bitcoin ( BTC ).

“Eiere av [cryptocurrencies som] bitcoin og dash kan være begeistret. Fra i sommer kan de bruke myntene sine til mer enn 2500 kjøpmenn ved å bruke [ Betalingstjenesten ] A1 – forutsatt at selgeren har aktivert funksjonen, ”skrev Salamantex.

Salamantex-teamet nevnte også hvordan østerrikere virkelig liker kontanter, men Covid-19 har endret den trenden mye. Før koronavirusutbruddet var østerrikere ekstremt stolte av kontanter, og dette gjenspeiles i en stor meningsmåling under parlamentsvalget i slutten av september 2019. En ung østerriksk kvinne som ble intervjuet under avstemningen sa at hun likte kontanter fordi „du ikke etterlater et spor. ”

„Selv om Østerrike tradisjonelt er et land med høy tilhørighet til kontanter, har de siste månedene ført til et tankeskifte etter at folk ble bedt om av regjeringen og detaljister om først og fremst å bytte til kontantløse betalingstransaksjoner så langt det er mulig,“ heter det i kunngjøringen fra Salamantex detaljert. Selskapet la til:

Med integrasjonen av Salamantex-tjenesteprogramvaren i den komplette A1-betalingspakken, kan østerrikske forhandlere nå tilby et annet betalingsalternativ og derved akseptere vanlige cryptocurrencies

Kryptoaktiver har sett en bredere adopsjon de siste ukene, da nyheter Bitcoin Profit nylig rapporterte om Australia Post som ga bitcoin ( BTC ) kjøp via Bitcoin.com.au. Videre avslørte Centrapay 2000 salgsautomater fra Coca-Cola-merke i Australia og New Zealand som nå støtter BTC- betalinger.

Salamantex COO, Markus Pejacsevich prøver å innlede samme type kryptobetalingsadopsjon i Østerrike.

„Målet vårt er å gjøre betaling med digitale valutaer i kassen like enkel og naturlig som vi har vært vant til med kredittkort i flere tiår,“ sa Pejacsevich. „Aksepten av cryptocururrency åpner for nye velstående kundegrupper og gjør det mulig for selgere å posisjonere seg som pionerer i sin bransje.“