Gevoede Nominee Judy Shelton is Pro-Crypto & kon Bitcoin voorbij $10.000 duwen.

Pro-crypto Judie Shelton, een genomineerde voor de beleidsraad van de Federal Reserve, kreeg een stem van de Bankcommissie van de Senaat. Ze is voorstander van een terugkeer naar de gouden standaard, lagere rentetarieven en een verminderde onafhankelijkheid van de Fed. Als Trump wint, kan Shelton ook de koploper zijn om Fed-voorzitter Jay Powell te vervangen.

Gisteren, na een lange tijd, heeft Bitcoin Era eindelijk wat stappen gezet in een tijd waarin alles, van aandelen, goud en zilver, naar nieuwe hoogten stijgt.

We zitten echter nog steeds vast onder $9.500, en $10.000 is nog steeds geen realiteit.

Maar wat zou kunnen helpen de digitale activa boven de psychologische barrière van $10.000 te brengen is pro-crypto Judy Shelton.

Judy Shelton is een controversiële genomineerde voor de beleidsraad van de Federal Reserve, die een belangrijke hindernis voor bevestiging heeft genomen nadat een Senaatscommissie voor het bankwezen had gestemd om de keuze te steunen.

Een economische adviseur voor de presidentiële campagne van Trump in 2016, de kandidatuur van Shelton voor de Raad van Gouverneurs van de Fed, werd goedgekeurd in een partij-lijn stemming, 13-12, ondanks bezwaren van de Democraten. De volgende en laatste stop zal een bevestigingsstem zijn op de senaatsvloer waar Republikeinen haar weg konden blokkeren.

Indien goedgekeurd, zou ze een van de zeven gouverneurs van de Fed zijn. Het goede voor de crypto-markt is dat ze pro-crypto is.

Geld moet stabiel zijn en de basis vormen voor productieve groei,“ zei ze eerder, en voegde eraan toe dat ze „het idee van een gouden standaard leuk vindt en het zou kunnen worden gebruikt op een zeer cryptocurrency manier.

Shelton heeft scherpe kritiek geuit op haar onorthodoxe visie op het monetaire beleid en heeft gepleit voor een verminderde onafhankelijkheid van de Fed, die „onafhankelijk en onpartijdig“ zou moeten zijn.

Sommige critici hebben gewaarschuwd dat Trump haar misschien zal vervangen door Jerome Powell als zijn termijn in 2022 afloopt, waardoor de onafhankelijkheid van de Amerikaanse centrale bank in gevaar komt.

Gezien het feit dat president Trump regelmatig de Fed op Twitter heeft bekritiseerd voor een te strak beleid, het niet duwen van de rente op negatief terrein en het niet nemen van meer dramatische acties, zal dit in zijn voordeel werken.

Als Trump wint en Shelton wordt bevestigd, kan zij de koploper zijn om Powell te vervangen“. En als de GOP de Senaat neemt, dan zou een goudbok aan het hoofd van de Fed staan. De markt zal zich moeten afvragen wat erger is, als het Konijnenveld als Secretaris van de Schatkist, of Shelton als Gevoed Stoel,“ bovengenoemde econoom en handelaar Alex Kruger.

Shelton, die een doctoraat in bedrijfskunde heeft, terwijl hij de VS al lange tijd bevoordeeld heeft om de goudstandaard terug te brengen, heeft zich afgevraagd of er behoefte is aan een door de centrale bank gecontroleerde benchmarkrente.

Ze heeft ook gevraagd om lagere rentetarieven, die in overeenstemming zijn met de eisen van Trump voor eerder monetair beleid.

En dit alles werkt in het voordeel van niet alleen de aandelen en het goud, maar ook de bitcoin.